söndag 11 december 2016

Mintkakor

Mintkakor

26-30 st

1 äggvita
8-10 droppar pepparmyntolja 
(Finns att köpa på Apoteket.)
1 tsk vaniljsocker
5 dl florsocker
200 g mörk choklad 
(Jag brukar använda Marabou.)

Jag garnerade med en marsipanstjärna, men det måste man ju inte göra.

Vispa äggvitan till ett skum.
Droppa i pepparmyntoljan.
Tillsätt vanilj- och florsocker.
Blanda allt till en fast men smidig massa. Degen ska gå att kavla ut.
Strö florsocker på bakbordet och kavla ut massan, mellan ½-1 cm tjock. Om de blir för tunna är det svårt att doppa dem i chokladen.
Stansa ut runda kakor, ca 3 cm i diameter, t ex med hjälp av locket på saltkaret, en tyll eller ett snapsglas.
Knåda ihop resterna av degen och kavla ut på nytt tills du använt all deg.
Lägg mintkakorna på ett bakplåtspapper och låt dem stelna en stund.
Smält chokladen över vattenbad.
Doppa kakorna i chokladen.
Garnera om du vill med t ex marsipan, strössel ....
Låt stelna.
Förvara i kylen i en burk med tätslutande lock.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar