måndag 26 december 2016

Hallonmarmeladgodis


25 bitar

4 gelatinblad
225 g frysta och tinade hallon
1½ dl syltsocker med pektin
50 g glykossirap

Strösocker att rulla dem i.

Klä en form ca 10x10 cm med bakplåtspapper.
Pensla med lite matolja.
Lägg gelatinbladen i kallt vatten.
Koka upp bären med syltsocker i ca 5 minuter. 
Mixa hallonen och sila sedan bort kärnorna.
Häll resterande hallonvätskan i en kastrull och blanda i glykossirap.
Koka upp och låt sedan sjuda i ca 10 minuter tills marmeladen blir mer trögflytande.
Dra kastrullen från värmen.
Krama ur vattnet ur gelatinbladen och rör ner dem i marmeladen.
Häll marmeladen i formen.
Låt stå i kylskåp i minst 3 timmar.
Skär i bitar.
Rulla i strösocker.

Koka bär och syltsocker.

Sila bort kärnorna.

Krama ur vattnet ur gelatinbladen.

Häll upp marmeladen i en bakplåtspappersklädd form.

Rulla marmeladbitarna i strösocker.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar