torsdag 11 maj 2017

Chokladbollsrulltårta

Idag är det chokladbollens dag!
Det firar vi med en chokladbollsrulltårta.


Chokladbollsrulltårta

Rulltårta:

3 ägg
2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 dl potatismjöl
½ dl kakao
1 tsk bakpulver

Vispa ägg och socker mycket pösigt, ca 5 minuter med elvisp.
Sikta ner de övriga ingredienserna.
Rör försiktigt till en jämn smet.
Häll ut smeten på en bakplåtspappersklädd långpanna, 30 x 40 cm.
Grädda i 240 grader i 5 minuter.
Låt svalna lite.
Vänd upp och ner på ett bakplåtspapper där du strött ut pärlsocker.
Ta bort pappret som varit med i ugnen.
Gör fyllningen nedan och bred ut över kakan.
Rulla ihop.
Lägg i kylen en stund.
Skär i skivor.
Ät och njut!


Fyllning:

200 g smält smör
2 dl strösocker
1½ msk vaniljsocker
2 msk kakao
4 msk O´boypulver
6 dl mixade havregryn
3 msk kaffe
1 msk grädde

Mixa havregrynen fint i t ex en matberedare.
Häll i resten av ingredienserna i matberedaren och blanda ihop allt till en lös smet.
Går även att blanda i en vanlig skål, men jag tyckte att det var smidigt med matberedaren.









Inga kommentarer:

Skicka en kommentar