fredag 19 maj 2017

Hallonpaj

Hallonpaj


Pajskal

150 g rumsvarmt smör
1 dl socker
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver


Fyllning

2 dl creme fraiche
½ dl strösocker
1 ägg
500 g hallon
2-3 msk kokos


Nyp ihop alla ingredienser till pajskalet så att det blir en smidig deg.
Tryck ut degen i en pajform.

Blanda ihop alla ingredienser till fyllningen.
Det går bra med frysta hallon, men tina dem först.
Spara några hallon till garnering.
Häll fyllningen i pajskalet.

Grädda i 200 grader i 30-40 minuter.

Låt svalna. 
Jag tycker att pajen är godast att äta helt kall.
Funkar bra att göra dagen innan. Förvara i kylskåp.
Servera med några extra hallon och lättvispad grädde. 

Före ugnen.

Efter ugnen.








Inga kommentarer:

Skicka en kommentar