torsdag 25 maj 2017

Citronrutor

Härligt krämiga citronrutor.
Funkar även bra att byta ut citronen mot apelsin om man vill.
Jag tycker dock att citron blir allra godast.

Citronrutor


16-20 st

Deg:

2½ dl vetemjöl
1 msk strösocker
1 nypa salt
125 g smör


Fyllning:

3 ägg
2 dl strösocker
½ dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
zest från 2 citroner
1,25 dl citronsaft (ca 2 citroner)

florsocker att pudra över den färdiga kakan


Nyp ihop alla ingredienser till degen och platta ut i en bakplåtspappersklädd form, 20 x 20 cm.
Förgrädda degen i 200 grader i ca 10 minuter, eller tills den fått lite färg.

Gör fyllningen under tiden.
Rör ihop ägg och socker.
Vispa ner mjöl och vaniljsocker med en handvisp.
Häll sedan ner zest och saft från citronerna och vispa till en jämn smet.

Ta ut den förgräddade degen och häll fyllningen över.
Ställ tillbaka i mitten av ugnen och grädda i ca 12 minuter eller tills kakan har stelnat helt, men fortfarande är lite kladdig.

Låt svalna innan du skär i bitar.
Pudra över lite florsocker innan servering.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar