lördag 13 maj 2017

Kolabollskladdkaka

Kolabollar är gott + kladdkaka är gott = kolabollskladdkaka är jättegott!


Kolabollskladdkaka


150 g smält smör
3 ägg
2½ dl strösocker
2 dl vetemjöl
1 dl kakao
½ msk vaniljsocker
2 krm salt

9 kolabollar


Dela kolabollarna på mitten. Lägg åt sidan.
Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
Tillsätt smält smör och ägg. 
Rör om till en jämn smet.
Lägg underdelarna av kolabollarna i en cirkel i en smord och bröad springform, ca 24 cm i diameter.
Häll över smeten.
Grädda i 175 grader i ca 18 minuter.
Låt svalna.
Lägg på överdelarna av kolabollarna.


Dela kolabollarna på mitten.

Lägg underdelarna av kolabollarna i formen och häll över smeten.












Inga kommentarer:

Skicka en kommentar