12-14 bitar
200 g mörk choklad (Jag använder Marabou)
12 st dumlekola
175 g rumsvarmt smör
1,5 dl strösocker
1,5 dl farinsocker
1 ägg
1,5 tsk bikarbonat
2 tsk vaniljsocker
1 krm salt
1 dl havregryn
3,75 dl vetemjöl
Hacka chokladen grovt.
Dela dumlekolorna i fjärdedelar.
Vispa smör, strösocker och farinsocker pösigt i en bunke.
Blanda ner ägget.
Tillsätt bikarbonat, vaniljsocker, salt, havregryn och mjöl.
Blanda ihop allt till en deg.
Knåda in choklad och kola i degen.
Tryck ut degen i en smord och bröad springform, 24 cm i diameter.
Grädda kakan i 175 grader längst nere i ugnen i ca 35 minuter.
Låt kallna i formen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar