onsdag 27 februari 2019

Kladdkaka med vit chokladpannacotta och limemarinerade jordgubbar


Kladdkaka

150 g smör
3 ägg
2½ dl strösocker
2 dl vetemjöl
1 dl kakao
½ msk vaniljsocker
2 krm salt

Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smöret.
Blanda alla torra ingredienser.
Häll i smöret och rör runt.
Tillsätt äggen och rör ihop till en slät smet.
Häll smeten i en smord och bröad form, ca 24 cm i diameter.
Grädda i mitten av ugnen i 15-17 minuter.
Låt kakan svalna.


Pannacotta

3 dl vispgrädde
1½ tsk vaniljsocker
1½ gelatinblad
150 g vit choklad

Finhacka chokladen.
Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i minst 5 minuter.
Koka upp grädde och vaniljsocker.
Tag av från värmen och smält ner chokladen i grädden.
Krama ur vattnet ur gelatinbladen och rör ner dem.
Låt svalna något.
Häll pannacottan över kladdkakan. Kladdkakan måste vara kvar i formen.
Låt stå i kylskåp i minst 4 timmar innan servering.



Limemarinerade jordgubbar

500 g jordgubbar
saften av 2 lime
2 msk strösocker

Skär jordgubbarna i mindre bitar.
Pressa limen.
Blanda limesaft och strösocker.
Häll det över jordgubbsbitarna.
Låt stå och dra i några timmar. Rör om då och då.

Garnera med limemarinerade jordgubbar och passionsfrukt (1 st urgröpt) precis innan servering.







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar