torsdag 21 februari 2019

Dumlecookies


32 st

120 g rumsvarmt smör
1 dl farinsocker
2 dl strösocker
2 ägg
1 tsk ljus sirap
5 dl vetemjöl
1½ dl kakao
1 tsk bikarbonat
1 tsk salt

32 dumlekolor

Blanda smöret och farinsockret till en jämn massa.
Vänd ner strösocker och blanda ihop.
Blanda ner ägg och sirap.
Tillsätt vetemjöl, kakao, bikarbonat och salt.
Arbeta ihop till en smidig deg.
Dela degen i 32 bitar. Rulla varje bit till en boll.
Platta ut bollen och lägg på en dumlekola och rulla ihop till en boll igen.
Grädda i 200 grader i mitten av ugnen i 5-7 minuter.
Kakorna ska spricka lite och lite av kolan ska flyta ut.


Före gräddning.

Efter gräddning.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar