tisdag 12 februari 2019

Jättebiskvi med chokladsmörkräm


Botten

275 g mandelmassa
1 äggvitor



Smörkräm

250 g rumsvarmt smör
3 dl florsocker
2 äggulor
4 tsk vaniljsocker
100 g mörk choklad



Topping

150 g mörk choklad
några droppar neutral olja
(silverglitter)


Botten

Riv mandelmassan grovt i en bunke.
Tillsätt äggvitan.
Använd elvisp och vispa ihop till en jämn smet.
Spritsa eller fördela smeten till en cirkel (ca 20 cm i diameter) på en bakplåtspappersklädd plåt.
Grädda i 175 grader i 17-19 minuter.
Låt svalna.

Smörkräm

Hacka chokladen och smält den sedan över vattenbad.
Låt svalna lite.
Vispa smöret med elvisp i ca 5 minuter. Det ska vi ljusgult, nästan vitt och fluffigt.
Tillsätt florsocker, äggulor, vaniljsocker och choklad.
Vispa snabbt ihop till en jämn kräm.

Vänd mandelmassebottnen upp och ner.
Fördela smörkrämen toppigt på botten.
Ställ i kylskåp så att smörkrämen stelnar.

Topping

Smält chokladen och oljan och låt svalna något.
Häll den över den kalla smörkrämen.
Om man vill kan man dekorera med glitter som jag gjorde eller så låter man den vara med bara chokladen på.
Ställ svalt så att chokladen stelnar.

Ställ fram i rumstemperatur en stund innan servering.


Med glitter.

Utan glitter.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar