Kaka
3 dl strösocker
2½ dl vetemjöl
3 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
150 g smält smör
1½ dl kokande vatten
2 ägg
Blanda de torra ingredienserna.
Häll i smält smör och vatten.
Rör ihop med en sked.
Tillsätt äggen och rör ihop till en jämn smet.
Häll smeten i en smord och bröad springform, 24 cm i diameter.
Grädda i mitten av ugnen i 175 grader i 30 minuter. Känn med sticka, kakan ska vara torr.
Låt svalna.
Det går åt en sådan här kaka till varje siffra.
Gör en mall för varje siffra och lägg på kakorna. Skär ut. Det som blir över kan man frysa in eller göra dammsugare av. Recept hittar du HÄR.
Tryffeltopping
1½ dl vispgrädde
200 g mörk choklad (Jag använder Marabou)
2 msk smör
Grovhacka chokladen.
Koka upp grädde och smör.
Dra av från värmen och häll i chokladen.
Rör tills all choklad har smält och du får en slät och blank kräm.
Ställ kakorna på ett galler med ett bakplåtspapper under.
Häll krämen försiktigt över kakan så att det blir choklad på alla sidor av kakorna. Hjälp till lite med en slickepott.
Ställ in resten av krämen i kylskåp för att stagna till, ca 30-45 minuter.
Spritsa ut tryffeln som en ram runt kakorna.
Dekorera med frukt precis innan servering.
Dekoration
persikohalvor i tärningar
kiwi i tärningar
hallon
vindruvor
Häll smeten i en smord och bröad springform, 24 cm i diameter.
Grädda i mitten av ugnen i 175 grader i 30 minuter. Känn med sticka, kakan ska vara torr.
Låt svalna.
Det går åt en sådan här kaka till varje siffra.
Gör en mall för varje siffra och lägg på kakorna. Skär ut. Det som blir över kan man frysa in eller göra dammsugare av. Recept hittar du HÄR.
Tryffeltopping
1½ dl vispgrädde
200 g mörk choklad (Jag använder Marabou)
2 msk smör
Grovhacka chokladen.
Koka upp grädde och smör.
Dra av från värmen och häll i chokladen.
Rör tills all choklad har smält och du får en slät och blank kräm.
Ställ kakorna på ett galler med ett bakplåtspapper under.
Häll krämen försiktigt över kakan så att det blir choklad på alla sidor av kakorna. Hjälp till lite med en slickepott.
Ställ in resten av krämen i kylskåp för att stagna till, ca 30-45 minuter.
Spritsa ut tryffeln som en ram runt kakorna.
Dekorera med frukt precis innan servering.
Dekoration
persikohalvor i tärningar
kiwi i tärningar
hallon
vindruvor
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar