lördag 9 februari 2019

Chokladkaka med daim och kolapopcorn


Kaka

3 dl socker
2½ dl vetemjöl
3 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
150 g smält smör
1½ dl kokande vatten
2 ägg

Blanda alla torra ingredienser.
Häll i smör och vatten.
Sist rör du ner äggen.
Häll i smeten i en smörad och bröad springform (rund, ca 24 cm i diameter).
Grädda på 175 grader i 30 minuter.
Låt svalna.

Ganache

½ dl vispgrädde
1 msk smör
100 g choklad

Koka upp grädde och smör. Lägg i chokladen. Rör tills du har en slät kräm.
Ställ svalt tills du har en lagom tjock kräm att breda ut över kakan. (ca 30 min)
Bred ut ganachen över kakan. 

2 dubbeldaim (hackade)
Strö den hackade daimen som en ram runt kakan.

100 g Werther´s original caramel popcorn
Påsen innehåller 140 g, men var ju tvungen att provsmaka lite först .....
Lägg popcornen i mitten av kakan som ett litet berg.











Inga kommentarer:

Skicka en kommentar