Brownie
100 g smör
120 g mörk choklad
Hallonmousse
Garnering
2½ dl strösocker
2 ägg
1½ msk vaniljsocker
1 krm salt
1½ dl vetemjöl
1 krm salt
1½ dl vetemjöl
Smält smöret i en kastrull.
Bryt chokladen i bitar och lägg ner den i smöret. Rör tills chokladen har smält.
Ta bort kastrullen från värmen.
Tillsätt sockret och rör ihop.
Tillsätt äggen och rör ihop.
Tillsätt vaniljsocker och salt samt sikta ner mjölet och rör ihop till en jämn smet.
Klipp ut ett runt bakplåtspapper och lägg i botten på en springform, 22-24 cm i diameter. Smörj pappret och kanterna på formen.
Häll smeten i formen.
Grädda mitt i ugnen i 175 grader i ca 25 minuter.
Låt svalna.
Hallonmousse
250 g frysta hallon
1 dl gelésocker multi
2 tsk vaniljsocker
3 dl vispgrädde
1 dl gelésocker multi
2 tsk vaniljsocker
3 dl vispgrädde
Tina hallonen och mixa dem sedan med stavmixer eller i en matberedare.
Passera hallonen genom en finmaskig sil.
Koka upp den släta hallonpurén med gelésocker.
Ta bort från värmen och rör ner vaniljsockret.
Vispa upp grädden.
När hallonpurén börjar bli lite tjock blandar man ihop den med den vispade grädden.
Bred hallonmoussen över den helt avsvalnade brownien. Låt kanten sitta kvar på formen.
Ställ kallt i kylskåpet i minst 3 timmar, gärna över natten.
Garnering
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar