söndag 26 september 2021

Serranolindad fläskfilé med kantarellpasta


ca 800 g fläskfilé
smör att steka i
salt 
svartpeppar
8 skivor serranoskinka

   
kantareller
1 vitlöksklyfta
1 tsk salt
500 g färsk tagliatelle

sockerärtor 
2 dl creme fraiche
2 dl pastavatten
1 krm svartpeppar


Putsa och skär fläskfilén i 8 bitar.
Bryn bitarna i smöret.
Krydda med salt och peppar.
Linda serranoskinka runt varje köttbit och lägg i en ungssäker form.
Stek mitt i ugnen i 225 grader i ca 15 minuter.

Ansa kantarellerna och skär dem i bitar.
Stek dem i smör. 
Krydda med salt och pressad vitlök.

Koka pastan enligt anvisningar på förpackningen.
Låt sockerärtorna koka med de 3 sista minuterna.
Spara 2 dl av pastavattnet. Häll av resten.

Koka upp det sparade pastavattnet och creme fraichen.
Vänd ner pasta, sockerärter och kantareller.
Smaka av med peppar.

Servera tillsammans med köttet.








Inga kommentarer:

Skicka en kommentar