onsdag 15 september 2021

Västerbottenpaj med kantareller

 

Pajdeg

125 g smör
3 dl vetemjöl
2 msk kallt vatten

Fyllning

1 gul lök

650 g kantareller (förvällda ca 250 g)

salt

peppar

200 g västerbottenost

3 dl creme fraiche

3 ägg


Arbeta ihop alla ingredienser till pajdegen. 

Tryck ut degen i en pajform och nagga botten med en gaffel.

Förgrädda botten i 225 grader i 5 minuter.


Skala och finhacka löken. Fräs den i smör tills den är mjuk och glansig.

Lägg i den förvällda svampen i stekpannan och krydda med salt och peppar.

Riv osten och blanda med löken och svampen.

Fyll pajskalet med blandningen.

Vispa ihop creme fraiche och ägg. Krydda med salt och peppar.

Häll äggblandningen över svampblandningen.

Grädda i mitten av ugnen i 225 grader i 20-25 minuter. 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar