söndag 12 september 2021

Kaffenougatrutor

 


24 st


Botten

4 ägg

2,75 dl strösocker

150 g smält smör

1,5 dl mjölk

4,5 dl vetemjöl

0,75 dl kakao

3 tsk vaniljsocker

2,5 tsk bakpulver

2 krm salt


Glasyr

1,25 dl vispgrädde

250 g nougat (1 paket Odense)

1,75 tsk Nescafé (frystorkat kaffe)

kokosflingor


Botten

Knyckla ihop ett bakplåtspapper och räta ut det igen. Lägg i det i en form, ca 20x30 cm. (Man knycklar ihop pappret för att det ska vara lättare att forma.)

Vispa ägg och socker pösigt, 5 min med elvisp på medelhastighet.

Sikta ner alla torra ingredienser och mjölken.

Vispa ihop.

Tillsätt smöret och vispa ihop.

Häll smeten i den bakplåtspappersklädda formen.

Grädda i mitten av ugnen i 200 grader i 20 minuter. Känn med en sticka. Kakan ska vara torr.

Låt svalna.


Glasyr

Koka upp grädde och kaffepulver.

Lägg i nougaten och rör till den smält. Det ska bli en blank och slät kräm. 

Låt svalna.

Bred ut glasyren över kakan och häll på rikligt med kokosflingor.

Ställ gärna i kylskåp en stund så går det lättare att skära rutor sedan.






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar