24 st
Botten
4 ägg
2,75 dl strösocker
150 g smält smör
1,5 dl mjölk
4,5 dl vetemjöl
0,75 dl kakao
3 tsk vaniljsocker
2,5 tsk bakpulver
2 krm salt
Glasyr
1,25 dl vispgrädde
250 g nougat (1 paket Odense)
1,75 tsk Nescafé (frystorkat kaffe)
kokosflingor
Botten
Knyckla ihop ett bakplåtspapper och räta ut det igen. Lägg i det i en form, ca 20x30 cm. (Man knycklar ihop pappret för att det ska vara lättare att forma.)
Vispa ägg och socker pösigt, 5 min med elvisp på medelhastighet.
Sikta ner alla torra ingredienser och mjölken.
Vispa ihop.
Tillsätt smöret och vispa ihop.
Häll smeten i den bakplåtspappersklädda formen.
Grädda i mitten av ugnen i 200 grader i 20 minuter. Känn med en sticka. Kakan ska vara torr.
Låt svalna.
Glasyr
Koka upp grädde och kaffepulver.
Lägg i nougaten och rör till den smält. Det ska bli en blank och slät kräm.
Låt svalna.
Bred ut glasyren över kakan och häll på rikligt med kokosflingor.
Ställ gärna i kylskåp en stund så går det lättare att skära rutor sedan.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar