20 st
3 morötter (normalstora)
5 dl mjölk
50 g jäst
2 dl vetekli
50 g rumsvarmt smör
2 tsk salt
1 msk honung
ca 13 dl Manitoba cream (eller vetemjöl)
2 dl vetekli
50 g rumsvarmt smör
2 tsk salt
1 msk honung
ca 13 dl Manitoba cream (eller vetemjöl)
Skala och finriv morötterna.
Värm mjölken till 36-37 grader. Häll mjölken i en assistent (eller bunke).
Smula ner jästen och rör tills den har löst sig.
Tillsätt vetekli, smör, salt och honung.
Tillsätt lite mjöl i taget tills det blir en bra deg.
Kör degen i assistenten i ca 10 minuter.
Låt degen jäsa i ca 45 minuter.
Ta upp degen på mjölat bakbord och arbeta ihop degen försiktigt för att behålla luften i degen.
Dela degen i 20 bitar och forma sedan till runda bullar.
Lägg bullarna på bakpappersklädda plåtar.
Låt jäsa ytterligare ca 20 minuter.
Grädda bullarna i mitten av ugnen i 225 grader i ca 10 minuter
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar