söndag 26 september 2021

Morotsfrallor


20 st

3 morötter (normalstora)

5 dl mjölk

50 g jäst

2 dl vetekli

50 g rumsvarmt smör

2 tsk salt

1 msk honung

ca 13 dl Manitoba cream (eller vetemjöl)



Skala och finriv morötterna.

Värm mjölken till 36-37 grader. Häll mjölken i en assistent (eller bunke).

Smula ner jästen och rör tills den har löst sig.

Tillsätt vetekli, smör, salt och honung.

Tillsätt lite mjöl i taget tills det blir en bra deg.

Kör degen i assistenten i ca 10 minuter.


Låt degen jäsa i ca 45 minuter.


Ta upp degen på mjölat bakbord och arbeta ihop degen försiktigt för att behålla luften i degen.

Dela degen i 20 bitar och forma sedan till runda bullar.

Lägg bullarna på bakpappersklädda plåtar.

Låt jäsa ytterligare ca 20 minuter.


Grädda bullarna i mitten av ugnen i 225 grader i ca 10 minuter 






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar