söndag 7 januari 2024

Chicken tikka masala

 

4-5 personer


4 kycklingfiléer

1 stor gul lök

2 vitlöksklyftor

ca 2-3 cm färsk ingefära

1 msk garam masala

1-2 krm sambal oelek

2 tomater (grovhackade)

2 msk tomatpuré

1 burk kokosmjölk

salt 

peppar


Grovhacka lök, vitlök och ingefära.

Stek detta i smör.

Lägg över i en mixer.

Tillsätt garam masala, sambal oelek, tomater och tomatpuré.

Mixa ihop till en smet.


Skär kycklingen i bitar och stek i smör.

När kycklingen är klar så häller man i smeten från mixern samt kokosmjölken.

Låt puttra i några minuter.

Smaka av med salt och peppar.


Servera med ris, naanbröd och raita, se recept nedan.


Naanbröd


5 dl vetemjöl

1 tsk bakpulver

1 tsk strösocker

2 dl creme fraiche

15 g smör

½ dl vatten


Blanda alla torra ingredienser i en bunke.

Tillsätt resten av ingredienserna och knåda ihop till en deg.

Låt vila under bakduk i ca 15 minuter.


Dela degen i 6 bitar.

Forma varje del till en bulle och platta sedan till den så att den är ca 1 cm tjock.

Stek bröden i en torr stekpanna.


Pensla med vitlökssmör, se recept nedan, med de är varma. Servera direkt.


Vitlökssmör

25 g smör

1 vitlöksklyfta


Pressa ner vitlöksklyftan i det rumsvarma smöret och rör om.


Raita

2 dl creme fraiche

ca 10 cm gurka

1 stor tomat

1 vitlöksklyfta

½ tsk spiskummin

½ tsk salt


Skär gurka och tomat i mindre bitar.

Rör ihop alla ingredienser i en skål. Klart!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar