söndag 21 januari 2024

Saffranscookies med vit choklad

 

24 st


½ g saffran (1 påse)

½ tsk vatten

200 g rumsvarmt smör

1½ dl strösocker

1½ dl farinsocker

2 ägg

5 dl vetemjöl

½ tsk bikarbonat

150 g vita chokladknappar


Blanda saffran och vatten i en bunke (för att frigöra smak och färg).

Tillsätt smör och socker i bunken. Vispa fluffigt med elvisp.

Vispa ner ett ägg i taget.

Blanda ner mjöl och bikarbonat.

När man fått ihop en deg knådar man sist in chokladknapparna (spara några att lägga på direkt efter gräddning).

Dela degen i 24 delar.

Rulla bitarna till bollar och lägg dem på bakplåtspappersklädda plåtar. 12 kakor på varje plåt är lagom eftersom de flyter ut i ugnen.

Grädda i ugnen i 200 grader i 9-10 minuter.

Lägg på de sista chokladknapparna direkt när kakorna kommer ut ur ugnen.

Låt svalna.



Receptet kommer från Fredrik Nylén.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar