söndag 21 januari 2024

Världens godaste rabarberkaka

 

Kaka


200 g rumsvarmt smör

3 dl strösocker

3 ägg

3,75 dl vetemjöl

1 msk vaniljsocker

1½ tsk bakpulver

200 g rabarber



Vaniljkräm

0,75 dl snabbmarsanpulver

2 dl mjölk


Kokostosca

75 g smör

1 dl mjölk

1 dl ljus sirap

2 dl strösocker

150 g kokosflingor


Skär rabarbern i mindre bitar och ställ åt sidan.


Vispa ihop vaniljkrämen och ställ den åt sidan.


Kakan

Vispa ihop smör och socker.

Tillsätt ett ägg i taget och vispa mellan varje.

Sikta ner mjöl, vaniljsocker och bakpulver. Rör om ordentligt.

Ta fram vaniljkrämen och tillsätt den i smeten.

Sist har man i rabarbern och rör om försiktigt.

Häll smeten i en bakplåtspappersklädd form ca 25 x 35 cm.

Grädda kakan i nedre delen av ugnen i 200 grader i ca 25 minuter.


Kokostosca

Blanda alla ingredienserna i en kastrull.

Låt puttra på medelvärme i ca 10 minuter. Rör om nästan hela tiden.


Ta ut kakan från ugnen och bred på kokostoscan.

Ställ in i ugnen ytterligare i 10-15 minuter tills toscan har fått fin färg.

Låt svalna.

Skär i bitar.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar