söndag 7 januari 2024

Dubbla mandelkakor med kaffekräm

 

18 st dubbla kakor


Mandelbottnar

300 g mandelmassa

2 äggvitor


Riv mandelmassan i en bunke.

Tillsätt äggvitorna.

Ta elvispen och vispa ihop till en smet.

Spritsa ut små kakor, ca 3-4 cm i diameter, på en bakplåtspappersklädd plåt.

Grädda i mitten av ugnen i 200 grader i ca 8 minuter.


Kaffe- och mjölkchokladtryffel

150 g mjölkchoklad

0,75 dl vispgrädde

1½ tsk frystorkat kaffe (nescafé)


Finhacka chokladen eller använd chokladknappar.

Koka upp grädde och kaffepulver. Häll detta över chokladen och rör ihop till en slät kräm.

Låt den sätta sig i rumstemperatur.


Dekoration

ca 30 g mörk choklad

strössel


Smält chokladen och spritsa ut ränder på hälften av kakorna.

Strö över lite strössel.


Montering

Spritsa ut en klick kaffekräm på hälften av kakorna (de utan dekoration).

Lägg de andra delarna ovanpå så att det blir dubbla kakor. Den sidan som varit ner mot plåten ska vara mot kaffekrämen.







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar