söndag 22 oktober 2017

Fläskfilégryta


2 fläskfilé
salt
svartpeppar
grillkrydda

Helstek köttet.
Krydda med salt, svartpeppar och grillkrydda.
Lägg i folie för att vila i ca 30 minuter.
Skär i skivor och lägg i en ugnsfast form.


Sås

2 msk dijonsenap
1 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
3½ dl vispgrädde
2 dl creme fraiche
1 tsk soja
½ tsk dragon
2 dl finriven ost

Koka upp senap, vatten, buljong och grädde.
Tillsätt creme fraiche, soja och dragon.
Rör om och värm upp det.
Tillsätt riven ost.
Rör tills den har smält.
Häll såsen över köttet och sätt in i ugnen i 15 minuter i 250 grader.


Serveras med pressad potatis och sallad.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar