söndag 15 oktober 2017
Kolakladdkaka
150 g smör
1 burk karamelliserad mjölk
1½ dl strösocker
1½ krm salt
2½ dl vetemjöl
3 ägg
Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smöret och låt svalna något.
Smöra och bröa en springform, ca 24 cm i diameter.
Rör ihop den karamelliserade mjölken, socker, salt, mjöl och det smälta smöret i en bunke.
Tillsätt äggen, ett i taget. Rör mellan varje ägg.
Se till att du får en jämn smet.
Häll smeten i formen och grädda i mitten av ugnen i ca 20-25 minuter.
Den ska vara dallrig i mitten om man skakar formen.
Låt svalna.
Pudra över lite florsocker.
Servera med en klick vispgrädde.
Etiketter:
kladdkaka
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar