Det måste ju firas med en riktigt smaskig tårta!
Mias festtårta
9 äggvitor
4½ dl strösocker
70 g marsanpulver
150 g kokos
Vispa äggvitorna till ett hårt skum.
Blanda marsanpulvret med sockret och vänd försiktigt ner det i smeten.
Vänd sist ner kokosen försiktigt.
Fördela och bred ut smeten enligt följande:
En bakplåtspappersklädd långpanna, 30 x 40 cm + en halv långpanna 30 x 20 cm.
Fördela och bred ut smeten enligt följande:
En bakplåtspappersklädd långpanna, 30 x 40 cm + en halv långpanna 30 x 20 cm.
Grädda i mitten av ugnen i 175 grader i ca 20 minuter.
Grädda en i taget.
Grädda en i taget.
Att sätta ihop tårtan:
Dela den stora bottnen på mitten så att du får 2 lika stora delar.
Nu har du alltså totalt 3 lika stora delar.
Spritsa ut grädde på den ena bottnen.
Lägg på skivade jordgubbar och mandarinklyftor.
Lägg den andra bottnen ovanpå.
Upprepa ovanstående.
Lägg på den tredje bottnen.
Garnera med spritsad grädde, jordgubbar, physalis och hyvlad dubbelnougat.
Dela den stora bottnen på mitten så att du får 2 lika stora delar.
Nu har du alltså totalt 3 lika stora delar.
Spritsa ut grädde på den ena bottnen.
Lägg på skivade jordgubbar och mandarinklyftor.
Lägg den andra bottnen ovanpå.
Upprepa ovanstående.
Lägg på den tredje bottnen.
Garnera med spritsad grädde, jordgubbar, physalis och hyvlad dubbelnougat.
Självklart kan man fylla tårtan med vad man vill. Likaså när det gäller garneringen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar