måndag 2 oktober 2017

Havrekokoskakor

Havre och kokos är såååå gott ihop. En av familjens favoritkakor! En härligt seg och samtidigt lite krispig kaka som är otroligt lättgjord. Sonen tycker att de är godast efter någon dag när de har segat till sig ännu mer, och jag är beredd att hålla med honom.


Havrekokoskakor

ca 20 st

2 dl havregryn
2 dl kokos
2 dl vetemjöl
2 dl strösocker
2 tsk bakpulver
1 krm salt
100 g smör
½ dl vatten
2 msk ljus sirap

Blanda de torra ingredienserna i en bunke.
Smält smöret med vatten och sirap i en kastrull.
Häll sedan detta över de torra ingredienserna och rör ihop till en jämn massa.
Klicka ut smeten på bakplåtspappersklädda plåtar.
Det är lagom med 9 st/plåt. De flyter ut mycket. Se bilder nedan.
Grädda mitt i ugnen i 175 grader i ca 10 minuter eller tills de börjar mörkna i kanterna.






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar