torsdag 12 oktober 2017

Päronkaka med after eight



150 g smör
2 dl strösocker
2 ägg
1 msk vaniljsocker
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
0,25 dl vatten
2 stora päron eller 3 mindre
farinsocker
ca 20 after eight-bitar

Skala och skär päronen i tärningar.
Vänd ner dem i farinsocker.

Smält smöret.
Vispa ägg och strösocker pösigt, ca 5 minuter med elvisp.
Tillsätt smör och vatten.
Sikta ner mjöl, vaniljsocker och bakpulver.
Rör om.
Vänd ner päronen i smeten.

Häll ca 3/4 av smeten i en smord och bröad springform, ca 24 cm i diameter.
Lägg på after eight.
Häll på resten av smeten.
Grädda kakan i 175 grader i ca 40 minuter.
Kakan ska vara genomgräddad, ej kladdig. Känn med en sticka.

Servera gärna med lite vaniljsås.








Inga kommentarer:

Skicka en kommentar