fredag 20 oktober 2017

Tacopaj


Pajdeg

50 g rumsvarmt smör
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1½ dl filmjölk

Blanda ihop alla ingredienser i en bunke.
Tryck ut i en pajform.
Nagga degen med en gaffel.
Förgrädda i 225 grader i 8 minuter.


Fyllning

5-6 hg bland- eller nötfärs
1 gul lök, finhackad
1 påse tacokryddor
ev vitlök

Stek detta i en stekpanna.
Lägg det på det förgräddade pajskalet.

2 tomater i tärningar
feferoni i klippta bitar (antal efter behag)

Lägg detta över färsen.


Täcke

3 dl creme fraiche
2 msk senap
2 dl finriven ost

Rör ihop detta och bred över pajen.

Grädda i ytterligare ca 10 minuter.



Före gräddning.

Färdiggräddad.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar