fredag 22 december 2017

Choklad- och bananfudge



Chokladfudge

3 dl vispgrädde
3 dl strösocker
1 dl ljus sirap
50 g smör
2 msk honung
100 g mörk choklad

Blanda grädde, socker och sirap i en kastrull.
Koka till 120 grader.
Rör i smör och honung och låt koka ytterligare 2 minuter.
Finhacka chokladen.
Dra av kastrullen från värmen.
Häll i chokladen och rör tills fudgen är slät.
Häll smeten i en bakplåtspappersklädd form, ca 20 x 30 cm.
Ställ kallt.

Bananfudge

1 dl vispgrädde
1 dl strösocker
50 g smör
12 skumbananer
150 g vit choklad

Klipp bananerna i mindre bitar.
Finhacka chokladen.
Lägg allt utom chokladen i en kastrull.
Värm tills allt har smält samman.
Låt småkoka i ca 8 minuter.
Tag av kastrullen från värmen och lägg i chokladen.
Rör tills fudgen är slät.
Häll smeten över den stelnade chokladfudgen.
Ställ kallt.
Skär upp i lagom stora bitar.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar