fredag 1 december 2017

Apelsin- och pepparkakssnurror


ca 30 st

Deg 1

100 g rumsvarmt smör
2 msk strösocker
3 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
1 tsk kakao
1 msk pepparkakskrydda
1 ägg

Deg 2


100 g rumsvarmt smör
2 msk strösocker
3 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
zest av 2 apelsiner
1 ägg

Blanda ihop alla ingredienser till deg 1.
Jag använder matberedare, men det går lika bra att göra det för hand.
Låt degen vila i kylen ca 1 timme.

Blanda ihop alla ingredienser till deg 2.
Låt degen vila i kylen ca 1 timme.

Kavla ut den ljusa och mörka degen till varsin rektangel, ca 5 mm tjock.
Lägg den mörka ovanpå den ljusa.
Rulla ihop till en korv.
Lägg in i frysen ca 15 minuter.

Skär skivor, ca 1 cm breda.
Lägg skivorna på en bakplåtspappersklädd plåt.
Grädda i 200 grader i ca 12 minuter.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar