onsdag 27 december 2017

Vit chokladpannacotta med havtornsspegel

Sött möter syrligt, sååå gott. Jag gjorde den här pannacottan som en del i en efterrättsbuffé. Då blev det 17 stycken portionspannacotta på ½ dl var. Alldeles lagom stora enligt mig om man ska orka prova fler godsaker från buffén. Självklart går det ju bra att göra dem större om man har dem som en ensam efterrätt. Havtornssåsen köpte jag färdig.


Vit chokladpannacotta med havtornsspegel


5 dl vispgrädde
5 msk mjölk
2½ tsk vaniljsocker
2½ gelatinblad
250 g vit choklad

2½ dl havtornssås


Finhacka den vita chokladen.
Lägg gelatinbladen i kallt vatten i ca 5 minuter.
Koka upp grädde, mjölk och vaniljsocker i en kastrull.
Dra av från värmen och lägg i chokladen.
Rör tills den smält helt.
Krama ur vattnet ur gelatinbladen.
Lägg i dem i kastrullen och rör tills de har lösts upp.
Det blir 8½ dl klar pannacotta.
Häll upp i glas/formar.
Ställ kallt i minst 4 timmar.
Häll på havtornssåsen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar