lördag 23 december 2017

Polkabiskvier

Jag har valt att göra dessa biskvier i miniformat då de ska serveras i en buffé. Man måste ju kunna prova alla sorter ;)


Polkabiskvier


37 st

Bottnar

300 g mandelmassa
2 äggvitor

Fyllning

9 rutor smält Marabou polkachoklad
150 g rumsvarmt smör
1,75 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
2 äggulor
4-5 droppar pepparmyntolja

Topping

200 g Marabou mörk choklad 
1 tsk neutral olja

Bottnar

Riv mandelmassan grovt på ett rivjärn.
Tillsätt äggvitan och vispa med elvisp tills det blir en jämn smet, ganska tjock.
Fyll en spritspåse med mandelmassan. Jag använde dock ingen tyll. Se bild nedan.
Spritsa rundlar på en bakplåtspappersklädd plåt.
Grädda bottnarna i 175 grader i ca 12 minuter.
Låt kallna på plåten.



Fyllning

Häll i allt utom chokladen i en bunke och vispa med elvisp i 5 minuter.
Spritspåse utan tyll.
Det ska bli fluffigt och smöret ska bli mer åt det vita hållet.
Häll i den smälta chokladen och vispa runt tills allt är blandat.

Bred chokladkrämen toppigt på bottnarna. 
Det är den sidan som varit nedåt på plåten som du ska lägga krämen på.
Jag använde en vanlig tesked.
Låt biskvierna stelna i kylskåp i ca 30 minuter.

Topping

Smält chokladen över vattenbad. 
Tillsätt oljan och rör om.

Doppa biskvierna i chokladen. 
Tänk på att chokladen inte får vara för varm för då rinner den av och fastnar inte.
Låt stelna.
Ät och njuuuuut!




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar