söndag 17 december 2017

Pepparkaksrulltårta med saffranskräm


ca 20 bitar

Pepparkaksrulltårta

4 ägg
2 dl strösocker
1 dl potatismjöl
2 tsk bakpulver
1 msk pepparkakskrydda


Vispa ägg och socker poröst, 5 minuter med elvisp.
Sikta ner potatismjöl, bakpulver och pepparkakskrydda.
Vänd försiktigt runt så att allt blandas till en jämn smet.
Häll smeten på en bakplåtspappersklädd plåt.
Grädda i 230-250 grader ca 5 minuter.

Låt svalna.
Vänd sedan upp och ner på ett sockrat bakplåtspapper.
Dra försiktigt bort pappret som varit med i ugnen.

Gör saffranskrämen.


Saffranskräm

50 g rumsvarmt smör
1 dl florsocker
1 paket saffran
1 msk vaniljsocker
200 g philadelphiaost

Vispa smöret med elvisp i ett par minuter.
Tillsätt florsocker, saffran och vaniljsocker och vispa någon minut till.
Tillsätt philadelphiaosten och vispa kort ihop till en jämn smet.

Bred fyllningen över den kalla kakan.
Rulla ihop till en rulltårta. Använd bakplåtspappret som hjälp när du rullar.

Ställ rulltårtan i kylen en stund.
Skär i bitar.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar