1½ dl vispgrädde
2 dl strösocker
25 g smör
2 msk ljus sirap
½ påse turkisk peppar
100 g mjölkchoklad
svart karamellfärg
Krossa turkisk pepparkaramellerna i en mortel.
Grovhacka chokladen.
Lägg alla ingredienser utom choklad och karamellfärg i en kastrull.
Koka till 120 grader.
Ta bort från värmen och lägg i chokladen. Rör tills den smält.
Droppa i valfri mängd karamellfärg och rör om.
Häll smeten i en bakplåtspappersklädd form, ca 10 x 20 cm.
Ställ svalt och fortsätt sedan med hallonlagret.
Hallonlagret
1½ dl vispgrädde
2 dl strösocker
25 g smör
2 msk ljus sirap
ca 200 g (blir ca 70 g hallonpuré)
50 g vit choklad
röd karamellfärg
Koka upp hallonen i en kastrull.
Lägg dem i en sil och sila bort fröna. Behåll hallonpurén.
Grovhacka chokladen.
Lägg alla ingredienser utom choklad och karamellfärg i en kastrull.
Koka till 120 grader.
Ta bort från värmen och lägg i chokladen. Rör tills den smält.
Droppa i valfri mängd karamellfärg och rör om.
Häll smeten över lakritslagret.
Ställ svalt i några timmar innan du skär upp i bitar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar