lördag 15 december 2018

Hallonfudge


40-45 bitar (beror ju på hur stora man vill ha dem)

1½ dl vispgrädde
2 dl strösocker
25 g smör
2 msk ljus sirap
ca 70 g hallonpuré (ca 200 g hallon)
50 g vit choklad
(röd karamellfärg)
(rött glitterpulver)

Värm hallonen i en kastrull. Mosa sönder dem.
Häll hallonen i en sil för att få bort hallonfröna. Vi vill bara ha purén. Sila tills du har ca 70 g ren puré utan frön i.
Grovhacka chokladen.
Lägg alla ingredienser utom choklad och karamellfärg i en kastrull.
Koka till 120 grader.
Ta bort från värmen och lägg i chokladen. Rör tills den smält.
Droppa i valfri mängd karamellfärg och rör om. Kan uteslutas.
Häll upp smeten i en bakplåtspappersklädd form ca 12 x 20 cm.
Om man vill kan man pudra över lite rött ätbart glitter, men det gör man som man vill. Det är enbart för dekoration. Jag valde att göra det. Då använde jag en tesil och pudrade med.
Ställ svalt i några timmar innan du skär upp i bitar.







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar