tisdag 18 december 2018

Lakritsfudge

40-45 st (beroende på hur stora bitar man skär)

1½ dl vispgrädde
2 dl strösocker
25 g smör
2 msk ljus sirap
75 g turkisk peppar (½ påse)
100 g mjölkchoklad
svart karamellfärg
(saltlakritsflakes)

Krossa turkisk pepparkaramellerna i en mortel.
Grovhacka chokladen.
Lägg alla ingredienser utom choklad och karamellfärg i en kastrull.
Koka till 120 grader.
Ta bort från värmen och lägg i chokladen. Rör tills den smält.
Droppa i valfri mängd karamellfärg och rör om.
Häll smeten i en bakplåtspappersklädd form, ca 10 x 20 cm.
Om man vill kan man strössla över saltlakritsflakes. Jag tycker att det blir gott, men det kan uteslutas.
Ställ svalt i några timmar.
Skär i bitar.







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar