100 g smör
2 ägg
1 dl strösocker
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
Smält smöret.
Vispa ägg och socker fluffigt med elvisp, ca 5 minuter.
Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker och vänd ner det i äggfluffet tillsammans med smöret.
Häll smeten i en smord och bröad springform, 24 cm i diameter.
Äppelfyllning
1 msk strösocker
2 tsk mald kanel
Äppelfyllning
1 msk strösocker
2 tsk mald kanel
2 normalstora äpplen
Skala och kärna ur äpplena. Skär i mindre bitar och lägg i en skål.
Häll på kanel och socker och rör runt.
Lägg äppelblandningen på kaksmeten.
Grädda i nedre delen av ugnen i 200 grader i 20 minuter.
Medan kakan står i ugnen gör man kokostoscatäcket.
Kokostoscatäcke
100 g smör
1 dl strösocker
2 msk ljus sirap
50 g kokosflingor
2 msk vetemjöl
2 msk mjölk
Smält smöret i en kastrull.
Lägg i resten av ingredienserna.
Låt det koka upp.
Lägg på kokostoscatäcket direkt när kakan kommer från ugnen.
Grädda i mitten av ugnen i ytterligare 10 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar