6 portioner
ca 700 g fläskfilé
1½ gul lök
2 vitlöksklyftor
1½ msk färsk finriven ingefära
1½-2 paprikor
1 knippe salladslök, 125 g
salt
peppar
3 dl vatten
3 msk tomatpuré
3 msk strösocker
½-1 tsk sambal oelek
3 msk vitvinsvinäger
1½ msk majsstärkelse
Skär köttet i strimlor.
Skala lök, vitlök och ingefära. Skär löken i tunna strimlor. Riv vitlöken och ingefäran fint på ett rivjärn.
Skär paprikorna i strimlor.
Skär salladslöken i bitar.
Stek köttet i olja. Krydda med salt och peppar.
Lägg i lök, vitlök, ingefära, paprika och salladslök.
Blanda vatten, tomatpuré, socker, sambal oelek, vinäger och majsstärkelse. Häll det över köttet och låt puttra ihop ca 3-5 minuter. Smaka av med salt och peppar.
Servera med ris.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar