torsdag 17 september 2020

Sötsur fläskfilégryta med ris

 6 portioner


ca 700 g fläskfilé

1½ gul lök

2 vitlöksklyftor

1½ msk färsk finriven ingefära

1½-2 paprikor

1 knippe salladslök, 125 g

salt 

peppar

3 dl vatten

3 msk tomatpuré

3 msk strösocker

½-1 tsk sambal oelek

3 msk vitvinsvinäger

1½ msk majsstärkelse


Skär köttet i strimlor.

Skala lök, vitlök och ingefära. Skär löken i tunna strimlor. Riv vitlöken och ingefäran fint på ett rivjärn.

Skär paprikorna i strimlor.

Skär salladslöken i bitar.

Stek köttet i olja. Krydda med salt och peppar.

Lägg i lök, vitlök, ingefära, paprika och salladslök.

Blanda vatten, tomatpuré, socker, sambal oelek, vinäger och majsstärkelse. Häll det över köttet och låt puttra ihop ca 3-5 minuter. Smaka av med salt och peppar.

Servera med ris.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar