fredag 11 september 2020

Limepaj

 

Pajskal

75 g smält smör

200 g kex/kakor

Mixa kexen till smulor i en matberedare.

Häll i det smälta smöret och mixa ihop.

Tryck ut smulet i en pajform. Tryck med baksidan av en sked så att det blir kompakt.

Grädda mitt i ugnen i 175 grader i 15 minuter.

Tag ut och häll i fyllningen.

Jag använde dessa kakor.


Fyllning

1 burk kondenserad mjölk (397 g)

saft från 4 limefrukter

zest från 3 limefrukter

1 msk vaniljsocker

1 ägg

2 äggulor

Blanda ihop allt till en smet och häll detta i pajskalet.

Grädda ytterligare ca 15 minuter.

Låt svalna helt.

Ställ i kylskåp minst 1½ timme före servering.


Garnering

2 dl vispgrädde

ev zest från 1 limefrukt

Vispa upp grädden.

Blanda ev i limezest.

Spritsa eller klicka ut grädden över pajen.






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar