salt
peppar
Stek eller grilla abborrfiléerna.
Krydda med salt och peppar.
Hummervinägrett 4-5 personer
1 schalottenlök
½ msk rapsolja
½ dl sweet chilisås
3 msk rödvinsvinäger
2 msk koncentrerad hummerfond
3 dl vatten
2 msk smör
½ dl hackad gräslök
½ krm salt
Skala och hacka löken.
Fräs den i olja i 1-2 minuter.
Tillsätt sweet chilisås, vinäger, fond och vatten.
Låt koka ihop till ca hälften av vätskan återstår.
Sila bort schalottenlöken.
Rör ner smör och gräslök.
Smaka av med salt.
Kantarell- och potatissallad
potatis
kantareller
ruccola
sockerärtor eller grön sparris
Ugnsrosta potatisen med olja, pressad vitlök och salt i 200 grader i ca 20 minuter.
Rensa, förväll och stek kantarellerna. Salta och peppra.
Koka sockerärtorna eller sparrisen i 2 minuter.
Blanda ihop till en sallad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar