lördag 12 september 2020

Stekt abborre med kantarell- och potatissallad samt hummervinägrett


abborrfiléer

salt

peppar

Stek eller grilla abborrfiléerna.

Krydda med salt och peppar.


Hummervinägrett 4-5 personer

1 schalottenlök

½ msk rapsolja

½ dl sweet chilisås

3 msk rödvinsvinäger

2 msk koncentrerad hummerfond

3 dl vatten

2 msk smör

½ dl hackad gräslök

½ krm salt

Skala och hacka löken.

Fräs den i olja i 1-2 minuter.

Tillsätt sweet chilisås, vinäger, fond och vatten.

Låt koka ihop till ca hälften av vätskan återstår.

Sila bort schalottenlöken.

Rör ner smör och gräslök.

Smaka av med salt.


Kantarell- och potatissallad

potatis

kantareller

ruccola

sockerärtor eller grön sparris

Ugnsrosta potatisen med olja, pressad vitlök och salt i 200 grader i ca 20 minuter.

Rensa, förväll och stek kantarellerna. Salta och peppra.

Koka sockerärtorna eller sparrisen i 2 minuter.

Blanda ihop till en sallad.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar