lördag 12 september 2020

Äppelpajkladdkaka

 

Kladdkaka

2 dl strösocker

2 dl vetemjöl

2 tsk vaniljsocker

½ dl kokos

lite salt

100 g smält smör

2 ägg


Lägg alla torra ingredienser i en bunke och rör om.

Tillsätt det smälta smöret. Rör om.

Tillsätt äggen. Rör om.

Häll smeten i en smörad och kokosbröad springform, 24 cm i diameter.


Fyllning

3 äpplen

30 g smör

2 msk farinsocker

2 msk kanel

1 tsk kardemumma


Skala och kärna ur äpplena. Skär i mindre bitar.

Lägg äpplebitarna i en stekpanna tillsammans med smör, socker, kanel och kardemumma.

Stek tills äpplena är mjuka och sockret har smält..

Häll äppelblandningen över kladdkakesmeten.


Smuldeg

50 g rumsvarmt smör

1 dl havregryn

0,75 dl vetemjöl

2 tsk strösocker


Nyp ihop alla ingredienser till ett smul.

Fördela smuldegen över äppelblandningen.

Grädda kakan mitt i ugnen i 175 grader i 20-25 minuter.

Låt svalna.

Ställ i kylskåp ett par timmar så att den sätter sig.

Servera med vispad grädde, vaniljglass eller vaniljsås.

Före gräddning.

Klar att äta.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar