lördag 12 september 2020

Äppelsockerkaka

 


3 ägg

2½ dl strösocker

2 tsk vaniljsocker

2 tsk bakpulver

½ tsk kanel

½ tsk kardemumma

3½ dl vetemjöl

100 g smält smör

1 dl mjölk

2 normalstora grovrivna äpplen


florsocker att pudra över den färdiga kakan


Vispa ägg och socker fluffigt med elvisp, ca 5 minuter.

Blanda alla torra ingredienser.

Rör ner dessa i äggfluffet.

Tillsätt det smälta smöret och mjölken. Rör om.

Tillsätt de rivna äpplena och rör ihop alltsammans.

Häll smeten i en smord och bröad form. Jag bröar med kokos men det går bra med ströbröd eller mjöl också.

Grädda kakan mitt i ugnen i 180 grader i ca 43 minuter.

Låt kakan svalna i formen innan man stjälper upp den.

Pudra över florsocker.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar