söndag 6 september 2020

Rimbobullar

 25 st


Bulldeg

25 g jäst

2 dl kall mjölk

200 g rumsvarmt smör

1 msk strösocker

ca 6 dl vetemjöl


Jag använder alltid en assistent när jag gör bulldeg, men det går lika bra att knåda för hand i en bunke.

Rör ut jästen i ½ dl mjölk.

Tillsätt resten av mjölken, smör och socker.

Ha i lite mjöl i taget tills du får en smidig deg.

Kör degen ca 10 minuter i assistenten.


Kavla ut degen och dela den i 25 kvadrater.



Fyllning

75 g rumsvarmt smör

1½ msk strösocker

2 tsk vaniljsocker


Blanda ihop fyllningen och klicka ut den på kvadraterna, ca 1 tsk på varje ruta.

Nyp ihop rutorna diagonalt.

Lägg knytena i bullformar på en plåt.

Låt jäsa ca 2 timmar under bakduk.



Pensling

1 ägg


Pensla bullarna med uppvispat ägg.


Grädda bullarna i 250 grader i mitten av ugnen i ca 8 minuter.

Låt svalna.


Glasyr

1,5 dl florsocker

1,25 msk vatten


Blanda florsocker och vatten.

Ringla över glasyren på de helt svalnade bullarna.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar