söndag 13 september 2020

Sesampanerad lax med zucchinipasta och grön currysås


6 personer

750 g laxfilé
3 msk japansk soja
1½ dl sesamfrön

Skär laxen i portionsbitar.
Marinera dem i sojan 2-3 minuter.
Vänd laxbitarna i sesamfrön. 
Stek dem i smör.


Grön currysås

3 tsk grön currypasta
60 g babyspenat
3 dl vispgrädde
3 krm salt

Mixa currypasta och babyspenat.
Koka upp detta tillsammans med grädde i en kastrull.
Smaka av med salt.


150 g sojabönor
ca 350 g zucchini

Tina sojabönorna.
Skär zucchinin i tunna skivor på längden. Använd en osthyvel.
Koka upp 1 liter vatten med ½ tsk salt.
Lägg ner zucchinin och låt koka på svag värme i 2 minuter.
Häll av i ett durkslag.
Vänd ner zucchini och sojabönor i såsen.


glasnudlar
babyspenat

Koka nudlarna enligt anvisningar på förpackningen.

Servera laxen med sås, glasnudlar och babyspenat.






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar