tisdag 27 februari 2018

Chokladkaka



Kaka

4,5 dl strösocker
3,75 dl vetemjöl
4,5 msk kakao
3 tsk vaniljsocker
3 tsk bakpulver
225 g smält smör
2,25 dl kokande vatten
3 ägg

Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
Tillsätt smör och vatten. Rör om.
Sist har man i äggen. Rör om så att allt blandas till en lös smet.
Häll upp smeten i en smord och bröad form.
Grädda mitt i ugnen i 175 grader i ca 40 minuter. Känn med en sticka så att kakan inte är kladdig.
Låt svalna i formen.
Vänd kakan upp och ner.


Glasyr

200 g choklad
1,5 dl vispgrädde
2 msk smör

Hacka chokladen.
Koka upp grädden och smöret.
Dra av från värmen och lägg i chokladen.
Rör ihop till en glansig glasyr.
Låt svalna lite.
Häll försiktigt över kakan.
Dekorera direkt innan glasyren stelnar.
Låt stå ett par timmar innan servering.
Går utmärkt att göra dagen innan.


Dekoration

strössel
guldglitter









Inga kommentarer:

Skicka en kommentar