tisdag 6 februari 2018

Pepparkakor med chokladfyllning

Pepparkakor:

300 g smör
1½ dl ljus sirap
4 dl socker
1 påse Santa Maria pepparkakskryddor (18 g)
3 ägg
2 tsk bikarbonat
13 dl vetemjöl

Koka upp smör, socker, sirap och pepparkakskryddorna.
Låt kallna.
Tillsätt äggen.
Blanda bikarbonaten med lite mjöl och rör ner i smeten.
Tillsätt resterande mjöl.
Arbeta degen slät. Den ska släppa från bunkens kant.
Den är nu ganska lös men sätter sig i kylen.
Låt vila i kylen minst 3 timmar.
Smidigt att göra den kvällen innan man vill baka och låta den stå över natten.
Baka ut och grädda på 175 grader i ca 8 minuter.

Smält en chokladruta per pepparkaka.
Ta en pepparkaka, lägg på lite smält choklad och lägg på en pepparkaka till.

Superlätt och supergott att pimpa pepparkakorna lite!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar