onsdag 7 februari 2018

Vit chokladpannacotta med limemarinerade jordgubbar


5 st

Pannacotta

3 dl vispgrädde
3 msk mjölk
1½ tsk vaniljsocker
1½ gelatinblad
150 g vit choklad

Finhacka chokladen.
Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i minst 5 minuter.
Koka upp grädde, mjölk och vaniljsocker.
Tag av från värmen och smält ner chokladen i grädden.
Krama ur vattnet ur gelatinbladen och rör ner dem.
Det blir 4½ dl klar pannacotta.
Häll upp i skålar eller glas.
Låt stå i kylskåp i minst 4 timmar innan servering.
Garnera med limemarinerade jordgubbar.


Limemarinerade jordgubbar

250 g jordgubbar
saften av 1 lime
2 msk strösocker

Skär jordgubbarna i mindre bitar.
Pressa limen.
Blanda limesaft och strösocker.
Häll det över jordgubbabitarna.
Låt stå och dra i några timmar.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar