onsdag 28 februari 2018

Pingutårta

Den här tårtan är gjord av morotskaka med 1/3 av glasyren som fyllning och 2/3 ovanpå tårtan.



Kakan

4 ägg
2,25 dl rapsolja
6 dl finrivna morötter
4 dl strösocker
4,5 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
1 tsk bakpulver
1 tsk kanel
1 tsk salt

Vispa ägg, olja och morötter med elvisp i 5 minuter.
(Täck gärna över bunken med något för det stänker mycket.)
Tillsätt övriga ingredienser och blanda till en jämn smet.
Häll upp i en smord och bröad springform.
Grädda i 175 grader i 60-70 minuter.


Medan kakan svalnar så gör man glasyren.


Glasyr

100 g rumsvarmt smör
200 g philadelphiaost
2 tsk vaniljsocker
4,5 dl florsocker

Spara lite av glasyren och färga den med lite blå pastafärg (eller karamellfärg) till de spritsade topparna.


Vispa smöret med elvisp i några minuter.
Tillsätt övriga ingredienser och vispa ihop till en jämn smet.


Jag delar kakan på mitten och lägger 1/3 av glasyren där.
Resterande glasyr brer man ut ovanpå kakan och spritsar toppar.

Pingu och dekorationerna är gjorda av marsipan.
Jag siktade över lite florsocker där Pingu sitter.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar