Idas alla hjärtans dag-mums
35 bitar
Kaka
225 g smör
4 ägg
4,5 dl strösocker
3 tsk vaniljsocker
2 msk kakao
7 dl vetemjöl
3,5 tsk bakpulver
2,25 dl mjölk
Glasyr
75 g smör
2 msk kallt kaffe
1 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
3,5 dl florsocker
Garnering
hjärtströssel
färgat strössel
geléhjärtan
Smält smöret. Låt det svalna.
Vispa ägg och socker pösigt, ca 5 minuter med elvisp.
Sikta ner de torra ingredienserna i äggsmeten.
Tillsätt smör och mjölk.
Vispa snabbt ihop till en jämn smet.
Häll smeten i en smord och bröad långpanna, 30 x 40 cm.
Grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader i 20-25 minuter. Känn med sticka så att den är klar. Stickan ska vara torr.
Låt kakan svalna.
Gör glasyren under tiden.
Smält smöret.
Tillsätt de övriga ingredienserna under omrörning.
Bred glasyren över kakan.
Strö på strössel.
Skär i rutor.
Garnera med geléhjärtan.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar