Tårtbotten
4 ägg
2 dl strösocker
1 dl vetemjöl
½ dl potatismjöl
1½-2 tsk bakpulver
Vispa ägg och socker pösigt (5 min med elvisp).
Blanda de två mjölsorterna med bakpulvret och rör ner i smeten.
Häll smeten i osmord form (20 cm i diameter) men med smort smörpapper i botten, se bild nedan.
Grädda i nedre delen av ugnen på 200 grader i 30 minuter.
Lägg över lite folie efter halva tiden om den blir för mörk.
Låt svalna i formen.
Skär loss tårtan runt kanten.
Stjälp upp tårtan på sockrat bakplåtspapper.
marsankräm (2 dl mjölk vispas ihop med 5 msk marsanpulver, kallt)
1 dl vispgrädde
Bred ut marsankrämen över tårtbotten.
Bred ut den vispade grädden ovanpå marsankrämen.
Fyllning 2:
500-600 g mosade jordgubbar
1 dl vispad grädde
Mosa jordgubbarna med en gaffel.
Lägg dem i ett durkslag så att den överflödiga jordgubbssaften rinner bort. Om man använder frysta jordgubbar blir det mycket saft och använder man färska blir det bara lite saft.
Fördela jordgubbarna över tårtbotten och lägg den vispade grädden över.
2 dl vispgrädde
Dekoration
grön marsipan
chokladfingers
1 krossat kex som bunker (till vänster)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar