lördag 20 februari 2021

Golftårta


Tårtbotten


4 ägg
2 dl strösocker
1 dl vetemjöl
½ dl potatismjöl
1½-2 tsk bakpulver

Vispa ägg och socker pösigt (5 min med elvisp).
Blanda de två mjölsorterna med bakpulvret och rör ner i smeten.
Häll smeten i osmord form (20 cm i diameter) men med smort smörpapper i botten, se bild nedan.
Grädda i nedre delen av ugnen på 200 grader i 30 minuter.
Lägg över lite folie efter halva tiden om den blir för mörk.
Låt svalna i formen.
Skär loss tårtan runt kanten.
Stjälp upp tårtan på sockrat bakplåtspapper.
Dela i tre delar.



Fyllning 1: 

marsankräm (2 dl mjölk vispas ihop med 5 msk marsanpulver, kallt)
1 dl vispgrädde

Bred ut marsankrämen över tårtbotten.
Bred ut den vispade grädden ovanpå marsankrämen.

Fyllning 2:

500-600 g mosade jordgubbar
1 dl vispad grädde

Mosa jordgubbarna med en gaffel.
Lägg dem i ett durkslag så att den överflödiga jordgubbssaften rinner bort. Om man använder frysta jordgubbar blir det mycket saft och använder man färska blir det bara lite saft.
Fördela jordgubbarna över tårtbotten och lägg den vispade grädden över.


Spackling

2 dl vispgrädde


Dekoration

grön marsipan 
chokladfingers
1 krossat kex som bunker (till vänster)
busken till höger är marsipan som jag tryckt genom vitlökspressen.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar