Tårtbotten
4 ägg
2 dl strösocker
1 dl vetemjöl
½ dl potatismjöl
1½-2 tsk bakpulver
Vispa ägg och socker pösigt (5 min med elvisp).
Blanda de två mjölsorterna med bakpulvret och rör ner i smeten.
Häll smeten i osmord form (24 cm i diameter) men med smort smörpapper i botten, se bild nedan.
Grädda i nedre delen av ugnen på 200 grader i 30 minuter.
Lägg över lite folie efter halva tiden om den blir för mörk.
Låt svalna i formen.
Skär loss tårtan runt kanten.
Stjälp upp tårtan på sockrat bakplåtspapper.
marsankräm (2 dl mjölk vispas ihop med 5 msk marsanpulver, kallt)
1 dl vispgrädde
Bred ut marsankrämen över tårtbotten.
Bred ut den vispade grädden ovanpå marsankrämen.
Fyllning 2:
hallonsylt
1 dl vispad grädde
Bred ut hallonsylten över tårtbotten.
Bred ut den vispade grädden ovanpå marsankrämen.
Dekoration:
färska hallon
3 dl rosa grädde
3 dl vit grädde
2 gelatinblad
röd pastafärg
Lägg gelatinbladen i kallt vatten i ca 5 minuter.
Värm 3 dl grädde i en kastrull.
Krama ur ett gelatinblad och lägg ner i grädden. Rör tills det smälter.
Ställ kallt i 4-6 timmar i kylskåp. Går utmärkt att göra kvällen innan och låta det stå över natten.
Vispa upp med elvisp.
Värm ytterligare 3 dl grädde i en kastrull.
Krama ur det andra gelatinbladet och lägg ner i grädden. Rör tills det smälter.
Lägg i lite pastafärg och rör tills det blir lagom rosa färg.
Ställ kallt i 4-6 timmar i kylskåp. Går utmärkt att göra kvällen innan och låta det stå över natten.
Vispa upp med elvisp.
Spritsa grädden över tårtan.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar